Recept
Här hittar du medlemmarnas egna favoritrecept
Recept från: Söderåsen Projekt & Eventbyrå
Pannbiff med potatis och brunsås
45 min
4 portioner
- 1 1/2 dl mjölk från gården
- 5 msk ströbröd
- 500 g ekologiskt blandfärs som du hittar hos oss i butiken
- 1/2 gul lök hittar du hos oss i butiken
- 1 ägg från våra egna hönor
- 1 tsk salt
- smör
- Potatis ekologisk från gården finns i butiken
Potatis
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är lagom mjuka
Köttbullar
Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
Skala och hacka löken.
Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och socker i ströbrödsblandningen. Arbeta ihop färsen ordentligt.
Fukta händerna med kallt vatten och forma köttbullar.
Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
Brunsås
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Värm tills redningen är ljusbrun.
Tillsätt vatten, fond, grädde och soja. Koka upp under omrörning och låt sjuda ca 2 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med lingonsylt och inlagd gurka.