Recept

Här hittar du medlemmarnas egna favoritrecept

Bild

Recept från: Söderåsen Projekt & Eventbyrå

Pannbiff med potatis och brunsås

45 min

4 portioner

Ingredienser
  • 1 1/2 dl mjölk från gården
  • 5 msk ströbröd
  • 500 g ekologiskt blandfärs som du hittar hos oss i butiken
  • 1/2 gul lök hittar du hos oss i butiken
  • 1 ägg från våra egna hönor
  • 1 tsk salt
  • smör
  • Potatis ekologisk från gården finns i butiken
Så här gör du

Potatis

Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är lagom mjuka

Köttbullar

Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
Skala och hacka löken.
Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och socker i ströbrödsblandningen.  Arbeta ihop färsen ordentligt.
Fukta händerna med kallt vatten och forma köttbullar.
Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.

Brunsås

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Värm tills redningen är ljusbrun.
Tillsätt vatten, fond, grädde och soja. Koka upp under omrörning och låt sjuda ca 2 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med lingonsylt och inlagd gurka.